Skip to main content.
19/01/2005

Συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας στις 21/01

Ο ΣΥΝ καλεί τους πολίτες, και ιδίως τις νέες και τους νέους, να συμμετάσχουν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, της ΠΟΣΔΕΠ, του Ε.Κ.Φ. και άλλων φορέων που αγωνίζονται και διεκδικούν αύξηση των δαπανών για τη παιδεία και προάσπιση του

Έπ’ αφορμής της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, την Παρασκευή 21 Γενάρη στο Ζάππειο, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ τονίζει :

Ο διάλογος και η συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο, όλων των κομμάτων και των φορέων της εκπαίδευσης, αποτελούσε και αποτελεί πάγια θέση και πρόταση του ΣΥΝ.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση, για τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου, αποτελεί η ειλικρινής προθυμία από πλευράς της κυβέρνησης να συνομιλήσει σε μηδενική και ισότιμη βάση με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και με διάθεση να προσπαθήσει για την ικανοποίηση των χρόνιων προβλημάτων και αιτημάτων τους.

'Αντ’ αυτού η κυβέρνηση μειώνει αντί να αυξάνει τον προϋπολογισμό για την Παιδεία, σπεύδει να προκαταλάβει τον διάλογο, παρουσιάζοντας εν σειρά σχέδια Νόμου, λίγες μόνο μέρες πριν τη σύγκλιση του ΕΣΥΠ και εξαντλείται σε μια παραπλανητική χρησιμοποίηση θετικών και κοινώς αποδεκτών εννοιών (όπως Αξιολόγηση, Δια βίου μάθηση), προκειμένου να καμουφλάρει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της, για περαιτέρω υποταγή της εκπαίδευσης στους νόμους και στις ανάγκες της αγοράς.

Ο ΣΥΝ θα εκπροσωπηθεί στο ΕΣΥΠ, ακριβώς για να αναδείξει τα φλέγοντα προβλήματα τη παιδείας, τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα καλεί τους πολίτες, και ιδίως τις νέες και τους νέους, να συμμετάσχουν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, της ΠΟΣΔΕΠ, του Ε.Κ.Φ. και άλλων φορέων που αγωνίζονται και διεκδικούν αύξηση των δαπανών για τη παιδεία και προάσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της, με κορύφωση το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, τη Παρασκευή 21 Γενάρη στις 11.00 π.μ.