Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/02/2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟΝ "ΑΘΗΝΑ 9.84"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Αθήνα 9,84 και στους δημοσιογράφους Β. Πάικο και Α. Μόσχοβα δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ούτε μία στο εκατομμύριο διάσπαση στον ΣΥΝ»

Στον ΣΥΝ δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο θέμα διάσπασης. Όλοι θεωρούμε ότι ο ΣΥΝ είναι το κοινό μας σπίτι. Προσωπικά, είμαι  σταθερός υποστηρικτής των συνθέσεων και της συσπειρωμένης δράσης.

Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας

Το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  κάνει ανοίγματα προς τα δεξιά και όχι προς τα αριστερά. Αν επιτευχθεί ο στόχος μας, να είναι ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρχει αυτοδυναμία κανενός, τότε θα κινηθούμε με γνώμονα το πρόγραμμα μας, τις συνεδριακές μας αποφάσεις και τα συλλογικά όργανα θα αποφασίσουν. Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο πριν από το άλογο.

Για τη δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΝ

Όλοι ανήκουμε στο ίδιο σπίτι. Τα ρεύματα πρέπει να λειτουργούν ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί εξουσίας με εσωτερική πειθαρχία. Η προσπάθεια να πολωθούν τα πράγματα,  με βάση εσωτερικά στρατόπεδα, δεν ευνοεί τον ΣΥΝ. Λειτουργώ ως ευρωβουλευτής όλου του ΣΥΝ .Όσο το κάνουμε αυτό όλοι μας, τόσο καλύτερα πηγαίνουμε.

Είμαι υπερήφανος που το κόμμα μου δεν είναι αρχηγικό. Δε μας κυβερνάει γόνος δυναστείας. Από την ίδρυση του ο ΣΥΝ έχει καθιερώσει τις τάσεις, τα ρεύματα. Η σύνθεση των απόψεων, η συσπείρωση, η πανστρατιά στις εκλογές και τις ευρωεκλογές είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο όπως λέει το σύστημα της προπαγάνδας των δυο μεγάλων κομμάτων για διάσπαση του ΣΥΝ. Και σε ότι με αφορά, προτιμώ να βάζω γκολ, παρά αυτογκόλ.

To Γραφείο Τύπου