Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/02/2009

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή, αναφερόμενος στην αποχώρηση των αγροτών από τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε:

…Γιατί αγνοήσατε τους αγρότες, ενώ επανειλημμένα και μέσα εδώ η Αριστερά έθετε τα ζητήματα των αγροτών και τη δραματική κατάσταση που έχουν φτάσει.

 Και θάθελα να πω -και μιλάω και ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ως βουλευτής Ηρακλείου- σήμερα είχε οργανωθεί μια συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Τι  ήθελε ο κ. Μαρκογιαννάκης μέσα.; Γιατί πήγε; Να κάνει δημόσιες σχέσεις; Γιατί ναρκοθετήσατε αυτή τη συνάντηση μετά απ΄ όλα αυτά που έγιναν, μετά την προσβολή που κάνατε. Γιατί δεν μάθατε ότι οι Κρητικοί -και πιστεύω ότι όλος ο λαός μας- δεν σκύβουν το κεφάλι; Γιατί ποιο λόγο επιμένετε σ΄ αυτή την πολιτική και απλώς στην εξασφάλιση ορισμένων οφελών μικροκομματικής σημασίας;

Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε και να καλέσουμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν. Διότι, ξαναλέω, η κρίση με τις πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα είναι πολιτικές οι οποίες στρέφονται ενάντια στο θύμα και είναι υπέρ του θύτη.