Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/05/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις προτάσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου, τόνισε:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση. Σήμερα κάθε Έλληνας και Ελληνίδα από ηλικίας μίας ημέρας μέχρι 120 ετών πληρώνουν ετησίως πάνω από 400 δολ. για εξοπλισμούς. Και απ΄ αυτά τα 400 δολάρια το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει στις ΗΠΑ. Το F-16 ήταν αμερικάνικο. Και ξέρετε πόσα σχολεία, πόσες συντάξεις, πόσα επιδόματα θα μπορούσαν να χορηγηθούν μόνο από ένα F-16.

Είμαστε σε μια παρατεταμένη φάση εικονικού πολέμου. Οι εικονικές αερομαχίες είναι εικονικός πόλεμος ο οποίος έχει όμως παρεμβάσεις και συνέπειες στην ίδια την πραγματικότητα. Οι αεροπόροι μας που χάνονται δεν μπορούν να επιστρέψουν.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μένουμε εδώ, δεν μπορούμε να δεχθούμε τον πόλεμο, δεν μπορούμε να δεχθούμε μια επιδιαιτησία αμερικάνικη, που ξέρουμε πού θα καταλήξει. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γι αυτό και εμείς τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης μέσα από τις διαδικασίες εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και μέσα από την αξιοποίηση του Δικαστηρίου της Χάγης.

Αυτό εξέφρασα και στη σύντομη παρέμβασή μου γι αυτά τα θέματα στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή και αυτή την ιδέα υπηρετεί και το άρθρο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Στεφανόπουλου.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου