Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/02/2009

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, αποτελούμενη από: την πρόεδρο Έφη Μπέκου, τη Γεν. Γραμματέα Ρένα Κιτσοπανίδου-Μπαρουλάκη, τις αντιπροέδρους  Σακκά Ιλεάνα, Σηφάκη Λίτσα και τη συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού Σαγγανά Δέσποινα:

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι:  «Παρά τις κατακτήσεις των φεμινιστικών κινημάτων ιδιαίτερα στις δυτικές κοινωνίες, πολλά ζητήματα που αφορούν στο παραπάνω από το μισό κομμάτι του πληθυσμού αυτού του κόσμου βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η Αριστερά έχει χρέος να αναδεικνύει τα έμφυλα δημοκρατικά αιτήματα πάντα τόσο μέσα από τις δημόσιες θέσεις όσο και κυρίως μέσα από τις δράσεις της για να ενισχύει την επί της ουσίας επίλυσή τους καταδικάζοντας ταυτόχρονα ευκαιριακές πολιτικές τακτικές σε σχέση με αυτά. Τα  «φεμινιστικά κενά» του πολιτικού μας συστήματος αποδεικνύονται μεταξύ άλλων και με  την σαφέστατη υποεκπροσώπηση των γυναικών στα περισσότερα κέντρα  λήψης αποφάσεων ανάμεσα στα οποία τα εθνικά κοινοβούλια και το ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ μέσα από τα όργανα του κόμματος όσο και μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του στοχεύει στην ανάδειξη των βασικών άλυτων φεμινιστικών αιτημάτων σε σχέση με τον εν γένει δημόσιο ρόλο των γυναικών –τα οποία αποτελούν και την βάση της υποεκπροσώπησή τους- που θα οδηγήσει στην έμπρακτη κατοχύρωση των ίσων δικαιωμάτων των γυναικών σε όλα τα επίπεδα».

Η Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών  Έφη Μπέκου, εξέφρασε καταρχήν την ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου του ΣΥΝ στο αίτημά τους για συνάντηση και συζήτηση με τους αρχηγούς των κομμάτων. Στη συνέχεια  ανέπτυξε τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες του Συνδέσμου για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική, ως κρίσιμου παράγοντα δημοκρατικής νομιμοποίησης, ανανέωσης και αποτελεσματικότητας του πολιτικού μας συστήματος.

Ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ   την υιοθέτηση του Στόχου του Συνδέσμου, που έθεσε το Ευρωπαϊκό  Λόμπυ Γυναικών, για την κατά 50/50 ισόρροπη συμμετοχή ανδρών-γυναικών  στη σύνθεση των Ευρωψηφοδελτίων ,ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, καθώς και των ψηφοδελτίων για τις εθνικές και τοπικές εκλογές, με την ταυτόχρονη ενίσχυση και βελτίωση των καταστατικών  ρυθμίσεων του κόμματος.

To Γραφείο Τύπου