Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2009

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας Πρόνοιας ΣΥΝ για τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Ενώ ξεκινάει  σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) απεργεί, κορυφώνονται με εντυπωσιακή δυναμικότητα,  σε όλη τη χώρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που ορθώνουν το ανάστημα τους διεκδικώντας συνθήκες εργασίας αντάξιες του λειτουργήματος που υπηρετούν. Διεκδικώντας την ίδια την αξιοπρέπεια τους, κόντρα στον εμπαιγμό και την εξαπάτηση του Υπουργού κ. Αβραμόπουλου και την πλήρη εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση.

Οι υγειονομικοί του ΣΥΝ καταγγέλλουμε σε όλους όσους ζουν και εργάζονται σε αυτή τη χώρα την εξαντλητική υπερεργασία, τις εξευτελιστικές αμοιβές, τη διαφθορά, την απαξίωση και την αλλοτρίωση της δουλειάς μας μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο.

Ο ΣΥΝ σήμερα παρά ποτέ - και λόγω της οικονομικής κρίσης - παλεύει μαζί με τους υγειονομικούς μαζί με όλο το λαό για ένα δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα.

Τμήμα Υγείας