Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/05/2006

Ο Κωστής Στεφανόπουλος είπε αλήθειες που η Αριστερά λέει χρόνια

Βοηθάει η πρόταση Στεφανόπουλου στην αναζήτηση μιας άλλης πορείας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτίμησε ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής της Π.Γ. του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

“Η σημερινή κατάσταση του «μη πολέμου» -τόνισε- εγκυμονεί πολλούς κινδύνους: θερμού επεισοδίου, νέων πολυδάπανων εξοπλισμών, εγκλωβισμού των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο τρίγωνο «Ουάσιγκτον- 'Αγκυρα- Αθήνα» που φέρνει την αμερικανική επιδιαιτησία, αρνητικών επιπτώσεων στο Κυπριακό, ακινητοποίησης δυνατοτήτων της Ελλάδας για ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Ο διάλογος και η προσφυγή στη Χάγη, με βάση το διεθνές δίκαιο, είναι αναγκαίος. Δεν είναι εύκολος. Χρειάζεται προετοιμασία. Η Τουρκία δεν δέχεται τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης και πρέπει αυτό να απαιτηθεί στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας.

Με την παρέμβασή του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος είπε αλήθειες, που η αριστερά λέει χρόνια, που εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και την υπόθεση της ειρήνης».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου