Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ κ. ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άντρο Κυπριανού και το μέλος της ΚΠΕ του ΑΚΕΛ κ. Γιαννάκη Κολοκασίδη.

Μετά την συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Α.Κ.Ε.Λ. στον οποίο και ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Είμαστε βέβαιοι πως οι πολύ καλές σχέσεις των δύο κομμάτων θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο στην νέα φάση. Άλλωστε τα δύο κόμματα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και το ΑΚΕΛ διακατέχονται από μια συναντίληψη σε μια σειρά πραγμάτων, τόσο σε ζητήματα που αφορούν στην κοινωνική και οικονομική πολιτική όσο και σε αυτά που αφορούν στο Κυπριακό ζήτημα. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στην Κύπρο να εκφράσουμε την θετική εκτίμησή μας στο έργο της Κυπριακής κυβέρνησης στο έργο του Προέδρου Χριστόφια αλλά και στον θετικό ρόλο του ΑΚΕΛ στις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο. Παράλληλα εκφράσαμε για άλλη μια φορά την ελπίδα, οι συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει, με ευθύνη της Κυπριακής κυβέρνησης, μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Ταλάτ ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, να οδηγήσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος βασισμένη στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σε ένα κράτος με μία κυριαρχία χωρίς ξένα στρατεύματα και εποίκους στο νησί. Αυτή είναι η ελπίδα μας, αυτός είναι ο στόχος μας και εκφράσαμε τις ευχές μας και την ελπίδα μας ότι με την σθεναρή στάση και του ΑΚΕΛ και της Κυπριακής κυβέρνησης αλλά και με την ενίσχυση του αγώνα του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, αυτή η βιώσιμη λύση θα έρθει πιο κοντά».

Ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε:

«Είχαμε την χαρά να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξη Τσίπρα. Εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Τσίπρα, στον Αλέξη, για την σθεναρή στήριξη την οποία προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η Κυπριακή κυβέρνηση και το κόμμα μας με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης -υπό τας περιστάσεις- λειτουργικής και ως εκ τούτου και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Ανταλλάξαμε απόψεις και τους ενημερώσαμε ταυτόχρονα για το που βρίσκεται σήμερα η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Κυπριακό. Συζητήσαμε θέματα και εθνικά αλλά και ευρωπαϊκά που είναι κοινού ενδιαφέροντος. Να πω ότι με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια συνεργαστήκαμε και σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε μαζί στην ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μια ομάδα που στηρίζει με συνέπεια και τις προσπάθειες λύσης του κυπριακού αλλά και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μια ομάδα που έχει δώσει πάρα πολλούς αγώνες και έχει καταφέρει μέσα από τις διεκδικήσεις της να κερδίσει δικαιώματα και κεκτημένα για τους εργαζόμενους. Έχουμε συμφωνήσει ότι αυτήν την συνεργασία θα την συνεχίσουμε και θα την αναβαθμίσουμε περισσότερο με στόχο να προωθήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αλλά και γενικότερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για  την στήριξη την οποία προσφέρουν στον αγωνιζόμενο Κυπριακό λαό».

To Γραφείο Τύπου