Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/05/2006

Για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» της Ελευσίνας

Ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική Πολιτική, σχετικά με το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» της Ελευσίνας, δήλωσε τα εξής:

«Να δώσουμε κατ΄ αρχήν, εκ μέρους του ΣΥΝ, συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών «ΤΙΤΑΝΑ» στην Ελευσίνα και την συμπαράστασή μας στις οικογένειες των τραυματισμένων εργατών.

Θεωρούμε ότι συντελέστηκε σήμερα ένα νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, το οποίο οφείλεται στην ασυδοσία της εργοδοσίας και στην μη τήρηση εκ μέρους της των κανόνων ασφαλείας.

Οι πληροφορίες μας είναι ότι το ατύχημα έγινε λόγω υπερφόρτωσης του γερανού, ο οποίος κατέπεσε στους εργάτες. Και, κυρίως, είναι ευθύνη της εργοδοσίας γιατί από καιρό τώρα αναθέτει κανονικές εργασίες της επιχείρησης σε εργολάβους, οι οποίοι δεν κρατάνε δέκα φορές περισσότερο απ΄ αυτήν τους όρους ασφάλειας.

Και, βεβαίως, δεύτερη αιτία είναι η παντελής απουσία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών από τους χώρους εργασίας και τις επιχειρήσεις, όπου δεν τηρείται μέσα σ΄ αυτές από την εργοδοσία κανένας νόμος του κράτους, ούτε καν το Σύνταγμα της χώρας.

Αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης και των εργαζομένων συνεχίζεται. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι ανθρωποθυσίες στο βωμό των κερδών των επιχειρηματιών.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου