Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2009

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ - δηλώσεις

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, το μέλος της ΚΠΕ Κώστας Ήσυχος και ο γραμματέας της Π.Κ. αερομεταφορών Ζήκος Τσάβαλος συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ.

Στη συνέχεια έγιναν δηλώσεις:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝ:  Τα δύο κόμματα εξουσίας, αφού απαξίωσαν τον εθνικό αερομεταφορέα τόσα χρόνια, τώρα συναινούν, δημιουργούν ένα πλαίσιο δικομματικής συναίνεσης στην εκποίηση του εθνικού αερομεταφορέα έναντι πινακίου φακής. Έφτασαν στο σημείο να ξεπουλάνε το πτητικό έργο έναντι τιμήματος αντιστοίχου με αυτό που ζητούσαν οι εγκληματίες για τα λύτρα της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου. Και έφτασαν στο σημείο να εκποιούν την τεχνική βάση έναντι τιμήματος αντιστοίχου του μηνιαίου μισθώματος που καταβάλλει το φαστουντάδικο «Γρηγόρης» που πουλάει τυρόπιττες στο αεροδρόμιο. Είναι προφανές ότι έναντι ενός τέτοιου τιμήματος  ο οποιοσδήποτε επιχειρηματικός όμιλος θα έβρισκε λόγους να αγοράσει την Ολυμπιακή.

Εμείς επιμένουμε: ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να μείνει υπό  δημόσιο έλεγχο. Είναι λόγοι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, για την εθνική μας ασφάλεια που το επιβάλλουν. Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική προοπτική με έναν ισχυρό δημόσιο αερομεταφορέα. Και πιστεύουμε κυρίως ότι αυτό που πρέπει να γείρει στη ζυγαριά είναι η ασφάλεια των πτήσεων, δηλαδή οι ανθρώπινες ζωές, και όχι τα κέρδη και οι ζημιές. Είναι το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων που βλέπουν ορατή την προοπτική της απόλυσης ή ενός καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα.

Θα στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων που θα αγωνιστούν για να υπάρξει μια εναλλακτική προοπτική από αυτή που διαφαίνεται. Και κυρίως απευθυνόμαστε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και του ζητάμε να πάρει ξεκάθαρη θέση. Δεν είναι δυνατόν να μιλάει γενικόλογα για συνεργασίες με την Αριστερά και ταυτόχρονα να συναινεί σε σχέδια της δεξιάς για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

ΚΑΝΔΥΛΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΣΠΑ: Να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ. Σήμερα κάναμε μια γόνιμη συζήτηση και συνάντηση με θέμα τον εθνικό αερομεταφορέα. Ο Πρόεδρος είναι αλληλέγγυος με τις θέσεις όλης της Ομοσπονδίας, με τις θέσεις του Συνδικάτου, με τις θέσεις των εργαζομένων. Δημόσιος, εθνικός, ενιαίος, ανταγωνιστικός, δημόσιος αερομεταφορέας. Με του εργαζόμενους που είναι η ψυχή και η καρδιά της Ολυμπιακής Αεροπορίας μέσα σε αυτόν.

To Γραφείο Τύπου