Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/05/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Σύλλογο Συνταξιούχων των Ελληνικών Ταχυδρομείων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και οι Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Εργατική Πολιτική, και Γ. Δούκας, μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ Ευαγγ. Δήμο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Γ. Λορέντζο.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ:

«Συναντηθήκαμε με τον Σύλλογο Συνταξιούχων των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όπως για όλους τους συνταξιούχους, το σήμερα είναι χειρότερο από το χθες και το αύριο είναι χειρότερο από το σήμερα. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα που θέλουν άμεση λύση.

Πρώτον, το θέμα της ενσωμάτωσης όλης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής στη βασική σύνταξη, ώστε οι αυξήσεις να υπολογίζονται με βάση το σύνολο και όχι να έχουμε ένα ροκάνισμα των συντάξεων που έχουμε τώρα.

Δεύτερον, την ανάγκη να υπάρξει αναπροσαρμογή στις συντάξεις ώστε να καλυφθεί το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις αποδοχές των εν ενεργεία εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Τρίτον, ειδικά για τους συνταξιούχους των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι οποίοι ανήκουν στο Ταμείο ΤΑΠ-ΟΤΕ, η ενσωμάτωση αυτού του Ταμείου στο ΙΚΑ, εφ’όσον γίνει, να γίνει με πλήρη σεβασμό των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, με συμμετοχή των ιδίων στους όρους και τις προϋποθέσεις που θα ρυθμιστούν.

Εμείς θα φέρουμε με ερώτησή μας την επόμενη βδομάδα στη Βουλή τα καυτά ζητήματα των συντάξεων των συνταξιούχων στις ΔΕΚΟ..»

ΕΥ.ΔΗΜΟΣ (Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ):
«Ήρθαμε στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, ο οποίος μας δέχθηκε και άκουσε με πολύ προσοχή τα αιτήματά μας, τα οποία υποσχέθηκε ότι θα τα υποστηρίξει. Και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό το θέμα. Τα οποία θέσαμε περιληπτικά. Είναι η αναπροσαρμογή των συντάξεων, η ενσωμάτωση της ΑΤΑ να γίνει σωστά και όχι όπως έγινε σήμερα και η υπαγωγή μας στο ΙΚΑ , αν πρόκειται να γίνει, -εμείς είπαμε όχι στην υπαγωγή μας στο ΙΚΑ- αν πρόκειται να γίνει, θα πρέπει να κληθούμε κι εμείς να πούμε τις απόψεις μας. Γιατί μέχρι σήμερα δεν κληθήκαμε ποτέ.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου