Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕ ΑΝΤΙΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.ΚΟΥΒΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από: τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκο Χουντή, το μέλος της ΠΓ, Γιάννη Μπαλάφα, την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του ΣΥΝ, Ρένα Δούρου, και το μέλος της ΚΠΕ από την γραμματεία Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Κώστα Ήσυχο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κούβας αποτελούμενη από το μέλος της Π.Γ. του κόμματος και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων Φερνάντο Ραμίρεζ, το μέλος του τμήματος διεθνών σχέσεων Χουάν Κάρλος Μαρσάν και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμές Ερνάντες Ερρέρα.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν, ανέλυσαν και διαπίστωσαν από κοινού, σειρά θεμάτων που αφορούν στις μεγάλες ιστορικές προοδευτικές, Αριστερές και επαναστατικές αλλαγές που συντελούνται στην Λατινοαμερικάνικη ήπειρο. Επίσης αναφέρθηκαν στην κατάρρευση του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού μοντέλου και την οικονομική κρίση, την αποτυχία του να δώσει διέξοδο και λύση προς όφελος των φτωχών, αποκλεισμένων, την νεολαία, την εργατική τάξη.

Επισημάνθηκε από τις δύο πλευρές η ανάγκη της ενότητας της Αριστεράς, την πειστικότητα των εναλλακτικών προτάσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, παρέδωσε στην Κουβανική αντιπροσωπεία την προγραμματική εναλλακτική πρόταση και συμβολή του ΣΥΝ που ενέκρινε το τελευταίο διαρκές συνέδριο του κόμματος.

Τέλος ο ΣΥΝ έκανε δεκτή την πρόσκληση, η ηγεσία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφτεί την Κούβα μέσα στο 2009.

To Γραφείο Τύπου