Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/02/2009

Δήλωση Βασίλη Πριμικήρη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ, με αφορμή τη σύγκλιση στη Ρώμη του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς (ΦΕΝΑ)

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 19-21 Φλεβάρη η 34η συνάντηση του ΦΕΝΑ. Συνδιοργανωτές αυτή τη φορά αυτή ήταν το Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, το Κόμμα της Σοσιαλιστικής Αριστεράς της Νορβηγίας και το ΑΚΕΛ της Κύπρου. Ο ΣΥΝ, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς, συμμετείχε με αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από τον Βασίλη Πριμικήρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και την Κατερίνα Γιαννάκη συντονίστρια του ΣΥΝ στην Ιταλία.

Στη Σύνοδο της Ρώμης, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν βασικά τρία ζητήματα:

•    Η κρίση στη Μ.Ανατολή και η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά την άγρια Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

•    Η κατάσταση στην Ευρώπη, σε σχέση με την υπεράσπιση της εργασίας και τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, ειδικά στις γυναίκες.

•    Έγινε ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και ιδιαιτερότητες, στην κάθε χώρα ξεχωριστά, από όλες τις αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς.

Τέλος, όλες οι αντιπροσωπείες υποστήριξαν την ανάγκη ενός καλύτερου συντονισμού και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενʼ όψει  και των ευρωεκλογών.

To Γραφείο Τύπου