Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/02/2009

Δηλώσεις του Δημ.Στρατούλη,μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ, σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στην Cosmote

Παρά τα υπέρογκα κέρδη της η Cosmote κάνει απολύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ολόπλευρα την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Cosmote στις 27/2/2009 ενάντια σε δύο παντελώς αδικαιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων και στην απειλή της εργοδοσίας και για άλλες απολύσεις.

Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο και προκλητικό μια τόσο κερδοφόρα και δυναμική επιχείρηση ειδικά μάλιστα μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και αύξηση της ανεργίας να προχωρά σε απολύσεις, όταν μάλιστα υποτίθεται ότι το δημόσιο έχει διατηρήσει κάποια σοβαρή παρουσία στον Όμιλο ΟΤΕ και θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα και στους ιδιώτες μετόχους του.

Καλούμε την διοίκηση του Ομίλου του ΟΤΕ να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις στην Cosmote και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτή.

Καλούμε τον εισαγγελέα να ασκήσει άμεσα ποινική δίωξη σε βάρος του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Cosmote Μιχάλη Τσαμάζ γιατί με την επιστολή συκοφάντησης του σωματείου εργαζομένων της Cosmote, που έστειλε στους εργαζόμενους της εταιρείας παραβιάζει ωμά το νόμο 1264/82, παρεμποδίζοντας και υπονομεύοντας τη συνδικαλιστική δράση. 

To Γραφείο Τύπου