Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/02/2009

Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του Συνασπισμού για τις εσωκομματικές εκλογές υποψηφιων για το ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

H κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές, που αφορούν στις 3 πρώτες θέσεις του Συνασπισμού στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην σημερινή της συνεδρίαση έκανε δεκτές τις υποψηφιότητες των συντρόφων και συντροφισσών, που κατατέθηκαν μέχρι την ορισθείσα προθεσμία.

Οι εσωκομματικές εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία, κατοχυρωμένη καταστατικά, που πραγματοποιείται στον ΣΥΝ για 4η φορά και στόχος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής είναι η μαζικότητα της συμμετοχής των μελών του κόμματος.

Οι κατατεθειμένες υποψηφιότητες είναι οι εξής:

  1. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  2. ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ
  3. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
  4. ΜΑΥΡΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  5. ΜΠΙΤΣΑΞΗ ΕΛΕΝΗ
  6. ΜΠΟΝΟΒΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
  7. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  8. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  9. ΠΙΛΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  10. ΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ (ΝΑΝΗ)
  11. ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΠΑΝΟΣ
  12. ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

Σας ενημερώνουμε πως για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Μάρτη, η κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα δώσει Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του Συνασπισμού.


Ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφιων, όπως αυτά κατατέθηκαν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή:

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, 8-9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Γεννημένος στην Αθήνα το 1956, απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΑΠΘ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στην οικονομική και κοινωνική ιστορία της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Καθηγητής στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Στην ΠΑΣΠ και στο ΠΑΣΟΚ από το 1975 μέχρι το 1986 και στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ από το 1998. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αδιορίστων Καθηγητών Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Ν. Ξάνθης, Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών στη Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της Attac Ελλάδας με συμμετοχή σε κινήματα και φόρουμ, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ

Είμαι 45 ετών. Ζω κι εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Από το 1996 είμαι υπάλληλος στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου προσλήφθηκα μέσω του πρώτου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Από το 1999 εκλέγομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων της ΟΛΘ ΑΕ. Σήμερα είμαι αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ενώ τα τελευταία χρόνια εκλέγομαι στο γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.
Από την ηλικία των 16 ετών μετέχω ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις των χώρων που εργάστηκα. Εντάχθηκα στον ενιαίο Συνασπισμό προερχόμενη από το ΚΚΕ. Στο Συνέδριο του 2008 εκλέχθηκα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός 22χρονου γιού, ο οποίος είναι φοιτητής στα Γιάννενα.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Είναι μέλος της ΚΠΕ και της Eκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά».  Συμμετέχει στον ΣΥΝ από την ίδρυσή του και έχει διατελέσει υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινοβουλευτικής ομάδας ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τις σχέσεις του κόμματος με τα κινήματα και το κόμμα «Ευρωπαϊκή Αριστερά».
Συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες συγκρότησης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και στην Οργανωτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού φόρουμ της Αθήνας.  Είναι μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.  Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική Οικονομία και την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο Παρίσι και εργάζεται από το 1980 στην Αγροτική Τράπεζα.

ΜΑΥΡΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκα το 1964 στη Χίο και σπούδασα παιδαγωγικά στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετεκπαιδεύτηκα στην Ειδική Αγωγή στο Μ.Δ.Δ.Ε στην Αθήνα και είμαι Δάσκαλος από το 1987.Την ίδια χρονιά συνδικαλίζομαι και εκλέγομαι σε Δ.Σ Συλλόγων Εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου σε όλες τις θέσεις ευθύνης {πρόεδρος,αντιπρόεδρος,γραμματέας κλπ} καθώς και αντιπρόσωπος σε συνέδρια της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.Προέδρος των μετεκπαιδευμένων του Μαρασλείου Διδασκαλείου 1997-1998 και μέλος της Διοίκησής του ως εκπρόσωπος  των Δασκάλων. Το 1995,2004,2007 εκλέχθηκα στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.Από το 2002 μέλος της γραμματείας της Αυτόνομης Παρέμβασης Π.Ε και της πολιτικής κίνησης εκπαιδευτικών της Αθήνας του ΣΥΝ. Μέλος της κεντρικής απεργιακής επιτροπής της ΔΟΕ στην απεργία διαρκείας το 2006. Το 2007 εγκαταστάθηκα στη Χίο και δραστηριοποιήθηκα στο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της πολιτικής κίνησης Λαγκάδας-Χίου του ΣΥΝ.

ΜΠΙΤΣΑΞΗ ΕΛΕΝΗ

Μεγάλωσε και κατοικεί στο Χαϊδάρι. Είναι 30 χρονών και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Απόφοιτη του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτική Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Καθολικού Πανεπιστημίου της Leuven (Βέλγιο) στο τμήμα των κοινωνικών επιστημών με κατεύθυνση τις ευρωπαϊκές σπουδές. Δραστηριοποιήθηκε στην διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ και διετέλεσε μέλος της γραμματείας της πολιτικής κίνησης Χαϊδαρίου του Συνασπισμού. Το 2005, συμμετείχε στην συγκρότηση του «Κυριακάτικου» και του «Ανοιχτού» Σχολείου Μεταναστών, στα οποία  δίδασκε την ελληνική γλώσσα μέχρι το 2007. Από το 2006 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει στην ομάδα νέων της εφημερίδας «Εποχή», στο κοινωνικό ρεπορτάζ. Είναι μέλος της επιτροπής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Χαϊδαρίου  και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας  του Συνασπισμού .

ΜΠΟΝΟΒΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

Λέγομαι Νίκος Μπονοβόλιας και κατάγομαι απο το Λιτόχωρο Πιερίας, όπου και διαμένω. Είμαι πολιτικός μηχανικός τεχνολογικής εκπαίδευσης κατεύθυνσης δομικών έργων. Εργάζομαι με μόνιμη σχέση στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λιτοχώρου.
Ανήκω στο ΣΥΝ απο την ίδρυση του {1987}. Διετέλεσα κάποιες θητείες μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας, καθώς και μέλος της πολιτικής κίνησης Λιτοχώρου επι μακρόν.
Συνδικαλιστικά έγινα πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων του Νομού Πιερίας, σήμερα είμαι αντιπρόεδρος και εδώ και είκοσι περίπου χρόνια εκλέγομαι ως μέλος στο Δ.Σ. Ήμουνα και είμαι αντιπρόσωπος σε πολλά συνέδρια της ΠΟΕ ΟΤΑ και στα δύο τελευταία συνέδρια της ΑΔΕΔΥ.
Υπήρξα υποψήφιος σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις με την παράταξη μας, για την εκλογή του πανελλήνιου οργάνου της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών {Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.}

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Γραμματέας της Π.Κ. Γεωτεχνικών και μέλος της Ν.Ε. της Β' Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού. Πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. Β' Θεσσαλονίκης. Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας.
Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας Θράκης. Υπεύθυνος έκδοσης επιστημονικού περιοδικού «Γεωπονικά».
Πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΓ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων).
Πρόεδρος σωμματείου «Φίλων του πράσινου Θεσσαλονίκης» και ιδρυτικό μέλος του «Δικτύου Κινήσεων για την Θεσσαλονίκη».

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε στο Βαρβάκειο και την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Προέρχεται από το μαζικό φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79), του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ.
Το 1988 μετείχε στην τετραμελή ομάδα σύνταξης του κοινού πορίσματος ΕΑΡ-ΚΚΕ που οδήγησε στην δημιουργία του Συνασπισμού.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Εργάστηκε από το 1980 ως μηχανικός και έχει ειδικευτεί στην ανάπτυξη μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον.
Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετέχει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και είναι τακτικό μέλος στην επιτροπή Περιβάλλοντος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΛΑΛΗΣ

Είναι 43 ετών, δάσκαλος, έγγαμος, έχει ένα γιο, κατάγεται από τη Φθιώτιδα. Mέλος της  Ε.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος Αθλητισμού στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, μέλος της γραμματείας του Ινστιτούτου Ν.Πουλαντζάς, συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μέλος των Τμημάτων Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Παιδείας και της ΠΚ Καλλιθέας. Στο Προεδρείο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, διεθνής σκακιστής, πρωταθλητής Αττικής στο γρήγορο σκάκι. Πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας Πολιτισμού της ΓΣΕΕ (πρώην τραπεζοϋπάλληλος). Έχει  μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Στατιστική, ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Από τα ιδρυτικά μέλη του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών, μέλος της συντακτικής επιτροπής στο περιοδικό Παιδεία και Κοινωνία. Εκπροσώπησε τη νεολαία του ΣΥΝ σε διεθνείς συναντήσεις (1994-1996).

ΠΟΛΙΤΟΥ  ΣΤΕΛΛΑ (ΝΑΝΗ)

Γεννήθηκα  και μεγάλωσα στην Αθήνα, στα Πατήσια   αλλά κατάγομαι από το Ναύπλιο Αργολίδας όπου στις Βουλευτικές εκλογές του 2007 ήμουν υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα μαθητικά μου χρόνια συμμετέχω ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του οργανωμένου κινήματος της ΚΝΕ, του ΚΚΕ  και του ΣΥΝ.
Εργάζομαι στη ΔΕΗ όπου συνδικαλιστικά έχω αναλάβει θέσεις ευθύνης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,  Γραμματέας του  Πολιτιστικού Συλλόγου της ΔΕΗ   και Υπεύθυνη της Εθελοντικής  Αιμοδοσίας.
Σήμερα είμαι Οργανωτική Γραμματέας της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ,  και συμμετέχω στο Οργανωτικό Γραφείο της Αυτόνομης Παρέμβασης.
Είμαι Γραμματέας της Π. Κ.του ΣΥΝ  της ΔΕΗ .
Γνωρίζω καλά και μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά .

ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΠΑΝΟΣ

Ετών 58. Οικονομολόγος. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική ανάπτυξη.
Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Τμήματος εξωτερικής πολιτικής.
Ενταγμένος στην αριστερά από τα χρόνια της χούντας. Μέλος του ΚΚΕ ως το 1991 και μετά του ΣΥΝ, με παράλληλη συμμετοχή σε διεθνή κινήματα: ειρήνης, αλληλεγγύης, αντιρατσισμού, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ κ.ά.
Ως υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ΣΥΝ συνέβαλε - μαζί με άλλους συντρόφους / συντρόφισσες - στη δημιουργία και δράση του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς, καθώς και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Δύο βιβλία του αφορούν την Ευρώπη: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ - προτάσεις των κινημάτων για μια άλλη Ευρώπη (1997), ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (2000).

ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκε στα Λαγκάδια της Αρκαδίας το 1953. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός) και του Παντείου Πανεπιστημίου (Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές).Εντάχθηκε στις γραμμές της Αριστεράς την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα και οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1987, του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας μετά το 13ο Συνέδριο το 1991.
Στον Συνασπισμό από την ίδρυσή του και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας από το 1992. Από το 1996 έως το 2000 Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Το 2000 έως το 2004 Υπεύθυνος για την Εξωτερική και Ευρωπαϊκή πολιτική και για το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ το 2004. Τον Μάιο 2005 εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Τον Φεβρουάριο 2008 επανεκλέχθηκε Γραμματέας της ΚΠΕ, μετά το 5ο Συνέδριο του Κόμματος.