Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/02/2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ Ν.ΧΟΥΝ στον Ρ/Σ «105.5 στο Κόκκινο» (Μ. Διονέλλη)

Μιλώντας στον Ρ/Σ  «105.5 στο Κόκκινο» (Μ. Διονέλλη) ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, τόνισε:

Για τις Ευρωεκλογές

Η αναμέτρηση των Ευρωεκλογών είναι κρίσιμη και πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών για να δώσουν ισχυρό μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι πρέπει να αλλάξουν οι συντηρητικές πολιτικές που έχουν οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα.  Να δώσουν το μήνυμα της επαναθεμελίωσης της Ευρώπης σε δημοκρατική και κοινωνική βάση.

Για την κρίση

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. επιμένουν στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στην επιτήρηση των ελλειμμάτων αφήνοντας κάθε χώρα-μέλος να τα βγάλει πέρα μόνη της ενώ λόγω του ενιαίου νομισματικού πλαισίου έχουν στερηθεί δυνατοτήτων αντιμετώπισης της κρίσης.  Άμεσα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του δανεισμού, με την έκδοση κοινού ευρωομολόγου ή με ειδικό ταμείο, έτσι που με θεσμικό τρόπο καθολικού χαρακτήρα, χωρίς δηλαδή όρους φιλανθρωπίας και πολιτικο-οικονομικών δεσμεύσεων απέναντι στη Γερμανία, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Οι κατευθύνσεις για μείωση μισθών, για μείωση δημόσιων, κοινωνικών δαπανών, για αποκρατικοποιήσεις βυθίζουν πιο πολύ στην ύφεση και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ο Συνασπισμός προτείνουν και διεκδικούν βαθιές αλλαγές στις ασκούμενες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτούν αναθεώρηση των νεοφιλελεύθερων συνθηκών από το Μάαστριχτ και μετά.

Για το εσωκομματικό δημοψήφισμα

Τα μέλη του Συνασπισμού με ευθύνη συμμετέχοντας για τέταρτη φορά στην πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα δημοκρατική διαδικασία του εσωκομματικού δημοψηφίσματος θα κρίνουν ανάμεσα σε αρκετούς ικανούς συντρόφους και συντρόφισσες τις υποψηφιότητες των ευρωβουλευτών.  Ο πραγματικός αγώνας αρχίζει με τις 9 Μαρτίου για ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις Ευρωεκλογές.

To Γραφείο Τύπου