Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2006

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΝ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Σάββατο, 3/6, οι εργασίες της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΝ, όπου συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις για τη συμβολή των δυνάμεων του ΣΥΝ στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, η προετοιμασία για τις δημοτικές εκλογές και οι οργανωτικές πλευρές της λειτουργίας του κόμματος. Την εισήγηση έκανε ο Στάθης Λεουτσάκος, υπεύθυνος Οργανωτικού Γραφείου του κόμματος, ομιλία απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος και τις εργασίες έκλεισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος, Ν. Χουντής.

Με τη σύγκλιση της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης, με τη συμμετοχή των Γραμματέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, ο ΣΥΝ συνεχίζει την προσπάθειά του για την οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Η προσπάθεια αυτή θεωρήθηκε εποικοδομητική και για την προώθηση της συνολικής πολιτικής δράσης του κόμματος για αντιμετώπισε:

Παράλληλα, στη Συνδιάσκεψη καταγράφηκε η ανάγκη ολόπλευρης στήριξης στην Νεολαία του ΣΥΝ, την φοιτητική νεολαία και γενικά τη δημοκρατική πανεπιστημιακή κοινότητα που σήμερα δίνει τιτάνιο αγώνα ενάντια στις λογικές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας που προωθούνται από τις δυνάμεις του συναινετικού δικομματισμού.

Τέλος, η Οργανωτική Συνδιάσκεψη έκανε αποτίμηση της πορείας του κόμματος προς τις Δημοτικές Εκλογές. Στο θέμα αυτό, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια να υλοποιηθεί η απόφαση της Κ.Π.Ε. που έχει ως στόχο της τη δημιουργία αυτοδιοικητικών κινήσεων και ψηφοδελτίων νίκης που θα συσπειρώσουν όλες εκείνες τις λαϊκές δυνάμεις που εναντιώνονται στις αυτοδιοικητικές λογικές του δικομματισμού.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου