Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/02/2009

Δήλωση Γ. Μπαλάφα σχετικά με τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα

Ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, μιλώντας σε συνέλευση κομματικών μελών στον Πειραιά, όπου παρουσίασε το νέο πρόγραμμα του κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων:

Η φάση που διανύουμε σφραγίζεται από τη μεγάλη οικονομική κρίση, παράλληλα, όμως, πιθανότατα εξαιτίας και της κρίσης, παρακολουθούμε να πυκνώνουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, με στόχο ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η χειροβομβίδα που ρίφθηκε στο Στέκι των Μεταναστών το βράδυ της Τρίτης είναι το τελευταίο κρούσμα και μόνο από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν νεκροί και σοβαροί τραυματισμοί.

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο σχέδιο ή σχέδια, που συντηρούν και κλιμακώνουν μια στρατηγική έντασης. Οι εμπνευστές και εκτελεστές των σχεδίων αυτών, απʼ όπου κι αν προέρχονται, είναι εχθροί της Δημοκρατίας και με τις ενέργειές τους στοχεύουν ακριβώς τη δημοκρατική ομαλότητα.

Χρέος της Αριστεράς, χρέος των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και της νεολαίας, χρέος των κομμάτων είναι να υψώσουν ένα πανδημοκρατικό μέτωπο ενάντια στους τρομοκράτες για την  υπεράσπιση και ενίσχυση των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Ο ΣΥΝ πρέπει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες αυτές.

To Γραφείο Τύπου