Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/06/2006

Συνάντηση ΣΥΝ-Πράσινου Κόμματος ΗΠΑ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από το μέλος της Π.Γ. Π.Τριγάζη, της ΚΠΕ Α.Παπαδομεχελάκη και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Κ.Νικολάτου, συναντήθηκε με το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Πράσινου Κόμματος των ΗΠΑ, Μαικ-Φρανκ Επιτρόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν οι μεγάλοι κίνδυνοι για την ίδια τη ζωή στη γη από τις καταστροφές στο περιβάλλον.

Η υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος, τονίστηκε, μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο δεσμό αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα στις οικολογικές, αριστερές και φιλειρηνικές δυνάμεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης με βάση το σύνθημα « Η ζωή μας πάνω από τα κέρδη».

Κοινή είναι η εκτίμηση του ΣΥΝ και του Πράσινου Κόμματος των ΗΠΑ ότι επείγει για την σωτηρία του πλανήτη:

Η ειρήνη, η ζωή, η εξάλειψη της φτώχειας και το βιώσιμο περιβάλλον συνδέονται αδιάρρηκτα.

Επίσης τονίστηκε η σημασία του αγώνα κατά των μεταλλαγμένων και η διεκδίκηση μιας άλλης ποιότητας ζωής στις μεγάλες πόλεις.

Τέλος υπογραμμίστηκε η ανάγκη εφαρμογής των διεθνών συμφωνιών για το περιβάλλον, ιδιαιτέρως του Πρωτοκόλλου του Κιότο, καθώς και των αποφάσεων των παγκόσμιων διασκέψεων του ΟΗΕ στο Ρίο και Γιοχάνεσμπουργκ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου