Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2009

Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη στον Real FM (Κ. Μακρή-Γ. Χουδαλάκης) για το εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΝ και τις ευρωεκλογές

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στον Real FM (Κ. Μακρή-Γ. Χουδαλάκης) για το εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΝ και τις ευρωεκλογές δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Έχουμε 12 συναγωνιστικές υποψηφιότητες οι οποίες θα αξιολογηθούν από τα μέλη μας στις 8 και 9 Μαρτίου.  Οι εκλογές αυτές γίνονται γιατί προβλέπονται από το καταστατικό μας. Είμαστε δημοκρατικό και όχι αρχηγικό κόμμα.  Θα ήταν καλύτερο να αποφάσιζαν οι πολίτες, να είχαμε σταυρό και στις ευρωεκλογές.  Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει λίστα, είναι καλύτερο η λίστα να διαμορφώνεται με δημοκρατικές διαδικασίες.

Πιστεύω ότι τα 15.000 μέλη μας θα ψηφίσουν μαζικά, δημοκρατικά, με γνώμονα την αριστερή τους συνείδηση και θα βάλουν το συμφέρον του κόμματος πάνω από τις επιδιώξεις των επί μέρους τάσεων.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα μηνύματα που παίρνουμε από την κοινωνία, ο στόχος της εκλογής τριών ευρωβουλευτών, που απαιτεί ένα ποσοστό της τάξης του 11,5%, είναι εφικτός αλλά όχι δεδομένος. 

Ο πολίτης ξέρει ότι στις ευρωεκλογές πριν από όλα εκλέγει τους αντιπροσώπους του στην ευρωβουλή, για να παλέψουν για τα συμφέροντά του.  Ακόμη, στέλνει μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας, με απλή αναλογική, χωρίς κυβερνητικά διλήμματα.  Αυτό ευνοεί τα  μικρότερα κόμματα, τα κόμματα της αριστεράς και ιδίως τα κόμματα που έχουν αποδείξει με τη δουλειά τους ότι τίμησαν την εντολή αυτών που τα ψήφισαν.

To Γραφείο Τύπου