Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/02/2009

Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Στις 4 Ιουλίου 2006 υπεγράφη σύμβαση μισθώσεως του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου,το οποίον φιλοξένησε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και της ρυθμικής γυμναστικής.

Τα Ολυμπιακά έργα τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων πέρασαν με το Ν. 3016/2002 στην «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» για να διαχειρισθεί και αξιοποιήσει τη χρήση τους προς όφελος πάντα του Δημόσιου συμφέροντος. Η εταιρεία κάνοντας χρήση του Ν. 3342/2005, ο οποίος επιτρέπει εμπορικές χρήσεις μέσα στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις του ακινήτου, παραχωρεί τη χρήση του σε μισθωτή.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» και των νομικών προσώπων «ΑΚΡΟΠΟΛ Χαραγκιώνης Α.Ε» και «SONAE SIERRA S.G.P.S.,S.A.», οι οποίοι αναδείχθηκαν ανάδοχοι του διαγωνισμού για τη παραχώρηση δικαιώματος μακροχρόνιας χρήσης του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου και οι οποίοι ενήργησαν στη παρούσα στο όνομα της υπό σύστασης Α.Ε. με την επωνυμία «PARK AVENUE».

Με την ανωτέρω η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» εκμισθώνει στο μισθωτή την ανωτέρω εγκατάσταση για 40 έτη, με δυνατότητα παράτασης 6 ακόμη ετών, με ετήσιο μίσθωμα τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000) και με τις ανάλογες προσαυξήσεις που αναγράφονται στη σύμβαση από το δεύτερο έτος της μίσθωσης. Το μίσθωμα αυτό υποχρεούται ο μισθωτής να καταβάλλει στην «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» σε τέσσερις (4) τριμηνιαίες δόσεις.

Ερωτάται  ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών

Η Κοινοπραξία «PARK AVENUE» έχει καταβάλλει κανονικά μέχρι σήμερα το μίσθωμα, όπως έχει υποχρέωση, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης  Κουβέλης