Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/06/2006

Σχετικά με τη νέα μεγάλη πτώση της Σοφοκλέους

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του κόμματος, με αφορμή τη νέα μεγάλη σημερινή πτώση της Σοφοκλέους, δήλωσε τα εξής:

Η νέα μεγάλη σημερινή πτώση της Σοφοκλέους καταδεικνύει τα άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται στο Χ.Α.Α., κυρίως από τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία, πέραν των άλλων, έχουν ως συνέπεια την αδιάκοπη λεηλασία των «ομήρων» μικροεπενδυτών.

Ο σύγχρονος διεθνής «καζίνο-καπιταλισμός», που βασίζεται στην άντληση εύκολων και τεράστιων υπερκερδών από τις «φούσκες» που προκαλεί στις αγορές, συνιστά την ουσία και του ελληνικού οικονομικού συστήματος και αποτελεί τη νέα μεθοδολογία καταλήστευσης των πολιτών και της οικονομίας.

Η αχαλίνωτη επέλαση της κερδοσκοπίας και οι συνεχείς αναταραχές που προκαλεί, επιβεβαιώνουν τα μεγάλα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται η νεοφιλελεύθερη χρηματιστηριακή διαχείριση της οικονομίας, που έχει καταστεί το νέο δόγμα των ασκούμενων πολιτικών από τη δεκαετία του ΄90 και στο οποίο ομνύει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου