Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή την κατάθεση προσφορών από την Chrysler Aviation και την Aegean για την εξαγορά της ΟΑ

Με αφορμή την κατάθεση προσφορών από την Chrysler Aviation και την Aegean για την εξαγορά της ΟΑ το γραφείο τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής σε μια παγκόσμια οικονομική συγκυρία, όπου η κρίση μετεξελίσσεται και στη χώρα μας από χρηματοπιστωτική σε δομική και διεισδύει πλέον σε όλους τους τομείς της πραγματικής οικονομίας. Σε έναν τέτοιο περιβάλλον η εμμονή στις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί καθαρή τρέλα και έγκλημα.

Ο ΣΥΝ επαναφέρει την πάγια θέση του για τον στρατηγικό τομέα τον αερομεταφορών και του τουρισμού στη χώρα μας : “Η  ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΑ μόνο μέσα από ουσιαστική διαδικασία ανασυγκρότησης και αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της,  μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί προσφέροντας πτητική ασφάλεια, τεχνογνωσία στην βαριά συντήρηση και ελαφρά συντήρηση αεροσκαφών, ισότιμες στρατηγικές επωφελείς συμμαχίες με άλλες αερ. εταιρίες, δυναμώνοντας την περιφερειακή συνοχή και σύγχρονες υπηρεσίες στον πολίτη.

Ο κατακερματισμός, η ρευστοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της ΟΑ αποτελούν σοβαρό πεδίο ιδεολογικής και προγραμματικής σύγκλησης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει των αγώνα του για την αποτροπή ενός ακόμα εγκλήματος σε βάρος της Δημόσιας περιουσίας σε έναν τόσο σοβαρό και στρατηγικό τομέα της οικονομίας μας, όπως οι δημόσιες αερομεταφορές.

To Γραφείο Τύπου