Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 μάρτη: δεν γιορτάζουμε, διεκδικούμε! Ο Συνασπισμός απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα όλο αυτό τον καιρό και αρνούνται να επωμιστούν τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης κρίσης. Αντιστέκονται, σε μια εξαθλιωμένη επιβίωση και διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία και κοινωνική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και παιδεία, στο δημόσιο κοινωνικό κράτος.

Διεκδικούν την ανεξαρτησία και χειραφέτησή τους, αντιστεκόμενες σθεναρά σε κάθε απόπειρα της κυβέρνησης για συντηρητικές αλλαγές σε κεκτημένα δικαιώματά τους, που έχουν στόχο την κάλυψη των υποχρεώσεών της απέναντι στις γυναίκες αλλά και την υποταγή τους.

Εκφράζει την συμπαράστασή του:

•    Στις κλωστοϋφαντουργίνες του Λαναρά που δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.  Στις ανασφάλιστες καπνεργάτριες στην Καβάλα, τις εργαζόμενες στη ΔΕΗ, στις τράπεζες, την ΟΑ που υπερασπίζονται το δημόσιο τομέα, τις καθαρίστριες των 300 Ευρώ το μήνα, τις γυναίκες που μετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων. Στις γυναίκες και τις νέες που εργάζονται για 700 ευρώ και ανασφάλιστες, στις πτυχιούχους με διδακτορικά που αγωνιούν να βρουν δουλειά.

•    Τις μετανάστριες και γυναίκες πρόσφυγες, που υφίστανται την χειρότερη εκμετάλλευση χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, εργάζονται με απάνθρωπα ωράρια, υφίστανται βία λεκτική και σωματική και δεν έχουν καμία κοινωνική προστασία.

•    Τιμά την Κωνσταντίνα Κούνεβα σύμβολο τόλμης και θάρρους απέναντι στην ασυδοσία και την τρομοκρατία της ιδιωτικής εκμετάλλευσης.

Ο Συνασπισμός χαιρετίζει την συμπαράταξη του φεμινιστικού κινήματος με το εργατικό κίνημα, το κίνημα για τα δικαιώματα και το αντινεοφιλελεύθερο κίνημα.