Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/06/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού στη Βουλή: "Να μη φέρει η κυβέρνηση αλλαγές στο Νόμο Πλαίσιο στο θερινό τμήμα της Βουλής"

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ξεκινώντας την ομιλία του στη σημερινή επερώτηση του Συνασπισμού, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, αναφέρθηκε στο θέμα του Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να ζητήσω από το Προεδρείο της Βουλής να υπερασπιστεί τις εξουσίες αλλά και το κύρος το οποίο πρέπει να έχει η ολομέλεια της Βουλής απέναντι σε προσπάθειες των κυβερνήσεων, να αξιοποιούν το θερινό τμήμα της Βουλής -το οποίο, υποτίθεται, υπάρχει για να λύσει κάποια εξειδικευμένα και περιορισμένου εύρους νομοθετήματα και όχι για να αντιμετωπίσει προτάσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με νομοθετικό κάλυμμα, οι οποίες αφορούν σε κεντρικά ζητήματα της δημόσιας ζωής.

Για τον λόγο αυτό, επαναλαμβάνω, από δω την έκκληση, αλλά και την προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, να μην φέρει στο θερινό τμήμα της Βουλής αλλαγή στο νόμο πλαίσιο του πανεπιστημίου, που αφορά σε ζητήματα που άπτονται ακόμη και συνταγματικών διατάξεων.

Πρέπει να το κάνει αυτό σαφές από σήμερα. Έπρεπε να το έχει κάνει ήδη σαφές, γιατί αλλιώς ρίχνει λάδι στη φωτιά, την οποία βλέπουμε ότι έχει περάσει μέσα στο Πανεπιστήμιά μας.

Είναι δικαιολογημένη η αντίδραση, καθηγητών και φοιτητών στις προσπάθειες για αλλαγή του νόμου πλαισίου ερήμην της Πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και στην προσπάθεια να δοθεί το Πανεπιστήμιο στο χώρο της κερδοσκοπίας, με την αναθεώρηση του αρ. 16 του Συντάγματος.»

To Γραφείο Τύπου