Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/06/2006

Ο ΣΥΝ ζητάει τα πρακτικά των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Με επιστολή του βουλευτή Ν.Κωνσταντόπουλου και του μέλους της Π.Γ. Π.Τριγάζη, εκπροσώπων του ΣΥΝ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προς την Υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη, ο Συνασπισμός ζητάει από την κυβέρνηση τα πρακτικά των πάνω από τριάντα διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό Εξωτερικών είναι το ακόλουθο:

«Εκ μέρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και με την ιδιότητά μας ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής επανερχόμαστε στο θέμα της ουσιαστικής και πλήρους ενημέρωσής μας για την πορεία και το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών μεταξύ αντιπροσωπειών Ελλάδας - Τουρκίας και ζητούμε να λάβουμε γνώση των σχετικών πρακτικών.

Μετά την παρέλευση τόσων ετών, η ενημέρωση καθίσταται πιο επιτακτική, πολύ περισσότερο μάλιστα ύστερα από τις τελευταίες διαρροές στον Τύπο γύρω από το εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα και τη δικομματική αντιπαράθεση που ακολούθησε, με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να δίνουν το καθένα τη δική του εκδοχή.

Δεν μας βρίσκει σύμφωνους αυτή η εικόνα της διαμάχης, με στοιχεία που δεν είναι προϊόν επίσημης ενημέρωσης. Θεωρούμε επιζήμια για το πολιτικό μας σύστημα αυτή την τακτική.

Κατόπιν όλων αυτών, δεν μπορεί να σταθεί η επίκληση «εθνικών λόγων» για τη μη ενημέρωση. 'Αλλωστε, όπως λέει ο Διονύσιος Σολωμός: «Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου