Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/03/2009

Συνάντηση του Συνασπισμού και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Άμυνας με αντιπροσωπεία του νεοσύστατου «Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ.)».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ χαιρέτησε την ίδρυση του αστικού Σωματείου που στόχο έχει την «επαγγελματική και κοινωνική εξύψωση των μελών του και την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους» σύμφωνα με το καταστατικό του. Ευχήθηκε δε δημιουργική εργασία του Διοικητικού Συμβουλίου προς όφελος των μελών του.

Διατύπωσε ακόμα την άποψη ότι η εκκρεμούσα αίτηση για δημιουργία Συνδικαλιστικής οργάνωσης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει για το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, από τη στιγμή που αυτή γίνει δεκτή από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Η εναρμόνιση της χώρας μας με άλλες χώρες της Ευρώπης στον τομέα αυτό είναι σίγουρο ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Υποσχέθηκε στους εκπροσώπους του νέου Συνδέσμου ότι ο ΣΥΝ θα στηθεί αρωγός στις προσπάθειες του για την εξύψωση των επαγγελματικών, κοινωνικών, πολιτιστικών συμφερόντων τους και θα επιδιώξει μέσα και έξω από του Βουλή τη στήριξη αυτών των προσπαθειών.

To Γραφείο Τύπου