Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΤΗΣ ΝΕΤ 105,8 (Θ.ΣΙΑΦΑΚΑΣ)

Ο ευρωβουλευτής του ΣYN Δ.Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ της ΝΕΤ 105,8 και στον δημοσιογράφο Θ.Σιαφάκα, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για την πρόταση Καραμανλή για συναίνεση

Οι Έλληνες φορολογούμενοι σε σχέση με τους Γερμανούς πληρώνουν μιάμιση φορά παραπάνω τα δάνεια του κράτους. Η κυβέρνηση ζητάει συναίνεση σε μια πολιτική που μας οδήγησε σʼ αυτά τα χάλια. Θέλει να συναινέσουμε στο να πληρώσουν τα σπασμένα τα πιο αδύνατα τμήματα της κοινωνίας.

Ο κ. Καραμανλής πιπιλίζει την καραμέλα της συναίνεσης, χωρίς να προτείνει τίποτα συγκεκριμένο. Παίζει επικοινωνιακά με αυτό το θέμα, αφού προηγουμένως επί πέντε χρόνια τα έχει κάνει μούσκεμα. Ο Α. Αλαβάνος αύριο, στη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, δεν θα ακούσει μόνο, αλλά και θα καταθέσει προτάσεις.

Για την ελληνική οικονομία

Είμαστε η χώρα που, μαζί με την Πορτογαλία, έχει τις πιο χαμηλές αμοιβές και εργατικό κόστος στην ευρωζώνη. Έχουμε πολύ ακριβές τιμές, χάλια δημόσια οικονομικά και αδύναμο κοινωνικό κράτος. Αναρωτιέται κανείς πού πήγαν τα λεφτά; Πήγαν σε υπερκέρδη συγκεκριμένων κλάδων, γιατί η Ελλάδα είναι το βασίλειο των καρτέλ, τα οποία κλέβουν όχι μόνο το εισόδημά μας και τη τσέπη των πολιτών, αλλά επιβαρύνουν και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας 2% ετησίως. Πήγαν σε ένα σπάταλο, κομματικοποιημένο και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένο κράτος, το οποίο δεν δουλεύει στην υπηρεσία των πολιτών, αλλά στην υπηρεσία του κόμματος που κυβερνάει. Το κόστος της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα είναι ετησίως 6,8% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 3%. Αυτή η διαφορά σημαίνει ότι οι έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν 11 δις ευρώ ετησίως παραπάνω, με τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα στον τομέα της ανάπτυξης, του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής. Στην Ελλάδα, εκτός από το εισαγόμενο κομμάτι της κρίσης, έχουμε μια άθλια διαχείριση που είναι ένα μίγμα νεοφιλελευθερισμού και πολιτικάντικου κοτσαμπασισμού. Το κόμμα που κυβερνάει χρησιμοποιεί το κράτος και το δημόσιο ταμείο ως λάφυρο.

Για το εσωκομματικό δημοψήφισμα και τις ευρωεκλογές

Στις 8 και στις 9 Μαρτίου χιλιάδες μέλη του ΣΥΝ θα αξιολογήσουν 12 συναγωνιστικές υποψηφιότητες, με στόχο για το πώς θα πάμε καλύτερα στις ευρωεκλογές. Το ζητούμενο είναι να ψηφίσουν μαζικά τα μέλη και να βάλουν το συμφέρον του ΣΥΝ πάνω από τις επιμέρους επιδιώξεις προσώπων, ομάδων ή τάσεων. Είναι αυτονόητο ότι από τις 10 Μαρτίου και μετά, ξεκινάει η μεγάλη μάχη για να πάμε καλά στις ευρωεκλογές.

To Γραφείο Τύπου