Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/03/2009

Δήλωση Δ.Στρατούλη για συστάσεις Κομισιόν για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και ευέλικτων μορφών απασχόλησης

Σχετικά με τις νέες συστάσεις της Κομισιόν για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ε.Ε. για άλλη μια φορά, δέσμια των δογματικών νεοφιλελεύθερων εμμονών της, προτείνει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Αυτές οι συστάσεις, εν μέσω οικονομικής κρίσης, που έχει προκαλέσει δραματική αύξηση της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, συνιστούν την κατάλληλη καταστροφική συνταγή για την ακόμα μεγαλύτερη όξυνση αυτών των προβλημάτων.

Το σύνθημα της Ε.Ε., στο οποίο εντάσσει αυτές τις προτάσεις της, «περισσότεροι άνθρωποι να εργάζονται περισσότερο και για περισσότερα χρόνια» είναι απόλυτα λαθεμένο και ρίχνει λάδι στη φωτιά της οικονομικής κρίσης και της μαζικής ανεργίας των νέων.

Το σύνθημα της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι «όλοι οι άνθρωποι να εργάζονται λιγότερο, χωρίς μείωση των αποδοχών τους, και για λιγότερα χρόνια».

To Γραφείο Τύπου