Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/06/2006

Διάσκεψη του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς - Ο ΣΥΝ θα παρουσιάσει την κοινή δήλωση με το ODP Τουρκίας

Την 30η σύνοδό του πραγματοποιεί το Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς στην Κοπεγχάγη, από 8 έως 11 Ιουνίου 2006, συνδυάζοντάς την με διάσκεψη για τις ευρωπαϊκές πράσινες πολιτικές και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάσκεψη υποστηρίζεται από την Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και από την Ομάδα των Πρασίνων.

Παρά το μεγάλο βήμα της δημιουργίας του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο ΣΥΝ συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στο Φόρουμ, που καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα αριστερών-πρασίνων δυνάμεων, ιδιαίτερα από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στη σύνοδο της Κοπεγχάγης αποτελείται από το μέλος της Π.Γ. Π. Τριγάζη και την συντονίστρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Κ. Νικολάτου.

Στη διάρκεια της συνόδου η αντιπροσωπεία θα καταθέσει και θα παρουσιάσει την κοινή δήλωση ΣΥΝ-ODP Τουρκίας και γενικότερα τις θέσεις του κόμματος στα ελληνοτουρκικά.

Επίσης, ο Π. Τριγάζης θα είναι ο κύριος ομιλητής σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στα 15 χρόνια από την ίδρυση του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς (Μαδρίτη 1991), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ σε αίθουσα της Βουλής της Δανίας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου