Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/03/2009

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ,Νίκου Χουντή,στον Ρ/Σ «στο Κόκκινο 105.5»

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Μιλώντας στον Ρ/Σ «στο Κόκκινο 105.5» (Μιχαλοπούλου-Παπαδοπούλου) ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ,Νίκος Χουντής, τόνισε :

Για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού

Δύο συμπεράσματα μπορούν κατά την άποψή μου να βγουν:

α) Δεν υπάρχουν μονόδρομοι.  Υπάρχουν προτάσεις εναλλακτικής πολιτικής, αυτές που κατέθεσε ο Α. Αλαβάνος, τεκμηριωμένες που πατούν στην πραγματικότητα και δίνουν λύσεις.

β) Η μονοπώληση από τον Πρωθυπουργό της ευθύνης ενώ όσοι δεν συμφωνούν μαζί του δεν τη διαθέτουν, παραπέμπει στο θέμα ποιος έχει τελικά την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.  Με άλλα λόγια με «ευθύνη» διόγκωσαν το χρέος, με «ευθύνη» οξύνθηκαν τα κοινωνικά προβλήματα.

Για τη στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Δεν ακούσαμε καμιά εναλλακτική πρόταση, καμιά δέσμευση.  Το ΠΑΣΟΚ αοριστολογώντας περιμένει απλώς να εισπράξει από τη φθορά της Ν.Δημοκρατίας.  Σε τέτοιες όμως συνθήκες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται αυστηρά για το τι προτείνουν, σε τι δεσμεύονται, για ποιο λόγο ζητούν τη στήριξη των πολιτών.

Για τους ηγέτες της Ε.Ε.

Επιμονή και δογματισμός στις νεοφιλελεύθερες συνταγές.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Σύμφωνο Σταθερότητας παρότι έχει πια αποδειχτεί ότι είναι αντιαναπτυξιακό, οδήγησε στην κρίση και σήμερα επιδεινώνει την κατάσταση των εργαζομένων στην Ε.Ε.  Γι αυτό πρέπει να καταργηθεί.  Στις Ευρωεκλογές οι πολίτες θα δώσουν ηχηρό μήνυμα βαθιών αλλαγών και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου