Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/03/2009

Μέτρα για τον περιορισμό της αύξησης των διδάκτρων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Για υπέρμετρη αύξηση των διδάκτρων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών , που ανέρχονται ακόμα και στο ποσοστό του 25-30% για την περίοδο 2008-2009, κάνει λόγο η ΄Ένωση Ιδιωτικών  Εκπαιδευτικών Ελλάδος ( Ε.Ι.Ε.Ε. ).

Αναφέρεται ειδικότερα  ότι, οι αυξήσεις αυτές κρίνονται αφʼ ενός υπερβολικές , αφού υπερβαίνουν κατά πολύ τον τιμάριθμο της αντίστοιχης περιόδου και αφʼ ετέρου ανεξέλεγκτες, καθόσον τα φροντιστήρια έχουν εξαιρεθεί από την υποχρέωση να κοινοποιούν τους τιμοκαταλόγους στο αρμόδιο υπουργείο, πριν  επιβάλουν τις αυξήσεις. Επίσης επισημαίνεται ότι σε ορισμένα από τα ιδιωτικά σχολεία-φροντιστήρια, για την περίοδο 2004-2009, έχουν διπλασιασθεί τα δίδακτρα .

Επειδή από αυτή την εφαρμοζόμενη   τιμολογιακή αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων είναι προφανές ότι  θα επιδεινωθεί η οικονομική θέση των οικογενειών  οι οποίες έχουν παιδιά τα οποία αναγκαστικά φοιτούν σʼ αυτά και κατʼ επέκταση θα προκύψει ως  αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ένας σημαντικός αριθμός να αποκλεισθεί από  αυτά, λόγω οικονομικής αδυναμίας, 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ο ερωτών βουλευτής

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ