Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/03/2009

Δήλωση Χρήστου Λάσκου, μέλους ΠΓ του Συνασπισμού από το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο

Δεδομένων των σημερινών «ρεπορτάζ» -διαρροών, δεδομένου του γεγονότος πως η Ανανεωτική Πτέρυγα θεωρεί πως η προχθεσινή απίθανη ανακοίνωσή της είναι «μια χαρά», δεδομένου, δηλαδή, πως δεν θα μας αφήσουν ποτέ να αγιάσουμε,  πιστεύοντας πως μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος που θεωρούν πως το θέμα είναι η κρίση, οι ανάγκες των απλών ανθρώπων και οι απαντήσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στα προβλήματά τους και επʼ ουδενί το ποιός θα κάτσει σε ποιά καρέκλα και για πόσο, διευκρινίζω τα παρακάτω:

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ καλεί τη συντριπτική πλειοψηφία του κόμματός μας να αναθεωρήσει την υποστήριξή της στη Συσπείρωση των πανεπιστημιακών, δηλαδή σε όλους εκείνους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που αγωνίστηκαν για το δημόσιο πανεπιστήμιο και που στάθηκαν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους σε κοινούς αγώνες για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μας προτείνουν, μάλιστα, να «διδαχθούμε» από την «επιτυχία» της ΑΡΜΕ, δηλαδή από εκείνους που συντάσσονται με το συντηρητικό τόξο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στα πανεπιστήμια, προκειμένου ο κ. Σπηλιωτόπουλος και η κ. Διαμαντοπούλου να αποκτήσουν πρόθυμους συνεργάτες στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το κόμμα μας δεν πρόκειται να αυτοακυρωθεί υπωχωρώντας, όταν μας εκβιάζουν μέσω των ΜΜΕ για την αναστολή του καταστατικού, όπως και όταν μας εισηγούνται να αγνοήσουμε τη βούληση των μελών του κόμματός μας για την κατάταξη στο Ευρωψηφοδέλτιο, όπως εκφράστηκε συντριπτικά στο Διαρκές Συνέδριο, πριν από ελάχιστες μόλις μέρες. Η Αριστερά είναι χρήσιμη για να  στρατεύεται στους κοινωνικούς αγώνες και να υπηρετεί τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

Δεν θα τρώμε συνεχώς τις σάρκες μας!

To Γραφείο Τύπου