Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/06/2006

Για το σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου

Ο Μιχ. Παπαγιαννάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής και δημόσιων έργων, σχολιάζοντας την ανακοίνωση από τον Υπ. ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ.Σουφλιά του σχεδίου ανάπλασης του Ελληνικού με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, δήλωσε τα εξής:

«Έστω και πολύ αργά η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες τις ιδέες για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Θα μελετήσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου και θα τις συζητήσουμε με τους κατοίκους και τις οργανώσεις τους στην περιοχή.

Ωστόσο, ήδη επιβάλλονται ορισμένες παρατηρήσεις:

Πρώτον, τα 1000 στρέμματα που αφαιρούνται από τον συνολικό χώρο, αποτελούν ήδη μια απόκλιση από όσα ζητούσαν οι κάτοικοι. Επιπλέον, οι ασάφειες περί της «αξιοποίησής» τους, όπως π.χ. τα περί τουριστικών χρήσεων, εμπνέουν ανησυχία. Θα δοθούν για παράδειγμα άδειες για λειτουργία ξενοδοχείων;

Δεύτερον, οι άλλες και πολλαπλές χρήσεις που εξαγγέλλονται για τον υπόλοιπο χώρο, δημιουργούν επίσης το ενδεχόμενο να χτιστεί υπερεντατικά ο χώρος, έστω και για αναψυχή. Η έννοια του «Πάρκου» κινδυνεύει έτσι να εξατμιστεί.

Τρίτον, τα περί «Οργανισμού Διαχείρισης», παραπέμπουν δυστυχώς στις περιπέτειες των ανάλογων οργανισμών για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας, που μένουν χωρίς στελέχωση και χωρίς μέσα.

Προφανώς και θα επανέλθουμε με πολύ πιο συγκεκριμένη ανάλυση και αφού έχουμε συγκεκριμένες διευκρινήσεις για τα όσα εξαγγέλθηκαν».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου