Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/03/2009

Συμπαράσταση στον απεργό πείνας Θεόδωρο Τενέζο

Την Πέμπτη 12/3 αντιπροσωπεία των Τμημάτων Οικονομικής Πολιτικής, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Υγείας του Συνασπισμού επισκέφτηκε και εξεδήλωσε συμπαράσταση στον Θεόδωρο Τενέζο,  ο οποίος για 28η ημέρα βρίσκεται σε απεργία πείνας, έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο απεργός πείνας έχει προχωρήσει σε αυτή την μορφή πάλης με αφορμή το κλείσιμο της επιχείρησης του και  εξαιτίας -όπως αναφέρει- του στραγγαλισμού που δημιουργεί στην αγορά  το καρτέλ (ΣΙΔΕΝΟΡ, Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδος) στον κλάδο της χαλυβουργίας.

Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού αφού αρχικά ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας του, ενημερώθηκε στη συνέχεια για το κλείσιμο της εταιρείας του από την λειτουργία του καρτέλ. Επίσης, ενημέρωσε τον απεργό ότι ο ΣΥΝ και στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και παρέμβει στη Βουλή γύρω από τις εναρμονισμένες πρακτικές καθορισμού τιμής στον σίδηρο από μέρους του ΚΑΡΤΕΛ  χάλυβα και τον διαβεβαίωσε  ότι θα παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεσή του και θα παρέμβει σε κάθε επίπεδο.

To Γραφείο Τύπου