Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/03/2009

Το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε την έκθεση προόδου για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Καταψήφισε ο Δ.Παπαδημούλης

Υιοθετήθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με 478 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 42 αποχές το ψήφισμα σχετικά με την έκθεση προόδου 2008 της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης καταψήφισε την έκθεση στο σύνολό της, διότι δεν υιοθετήθηκαν οι τροπολογίες που σκοπό είχαν μια περισσότερο ισορροπημένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά το θέμα των σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο στις 23.04.2008 σχετικά με την έκθεση προόδου για το 2007, είχαν γίνει δεκτές τροπολογίες οι οποίες αποτύπωναν πιο ισορροπημένα την πραγματικότητα και τις ευαισθησίες και θέσεις της ελληνικής πλευράς, με συντονισμένες προσπάθειες των ελλήνων ευρωβουλευτών.

Σημειώνεται ότι την έκθεση καταψήφισαν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Επιπλέον από τους 29 παρόντες ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς καταψήφισαν 10 και απείχαν 4. Από τους 227 παρόντες ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καταψήφισαν 36 και  από τους 175 παρόντες ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος καταψήφισαν 27.

To Γραφείο Τύπου