Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/03/2009

Δήλωση του Δ. Στρατούλη σχετικά με τις ανακοινώσεις της υπουργού Απασχόλησης για τα οικονομικά των ταμείων

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της υπουργού Απασχόλησης για τα οικονομικά των ταμείων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Παρά την προσπάθειά της να αποδείξει ότι όλα πάνε καλά με τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, η υπουργός Απασχόλησης δεν μπόρεσε να αποκρύψει τα προβλήματα οικονομικής κατάρρευσης που αντιμετωπίζουν πολλά από αυτά.

Η οικονομική κατάρρευση αυτών των ασφαλιστικών ταμείων δεν προήλθε από παρθενογένεση, αλλά οφείλεται στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές τοποθέτησης των αποθεματικών τους στον χρηματιστηριακό ή άλλο τζόγο. Οφείλεται, όμως, και στον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο, με τον οποίο, μέσω ενοποιήσεων, αφαιρέθηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία μέρος των αποθεματικών τους και ισοπεδώθηκαν προς τα κάτω ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως των γυναικών και των νέων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει και να εγγυηθεί άμεσα την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, να πάρει ουσιαστικά μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής και να ενισχύσει τη δημόσια χρηματοδότηση για την στήριξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, γιατί αυτό αποτελεί και συνταγματική υποχρέωσή της.

To Γραφείο Τύπου