Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/06/2006

Υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς στην πρόταση για μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας - Τουρκίας

Την πρόσφατη κοινή δήλωση ΣΥΝ - ODP Τουρκίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τίτλο «ειρήνη, η μόνη επιλογή» κατέθεσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ (Π.Τριγάζης, Κ.Νικολάτου) στην 30η Σύνοδο του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς, που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη. Η σύνοδος έδωσε την υποστήριξη της στη δήλωση και ειδικότερα στην πρόταση για μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας - Τουρκίας.

Παρουσιάζοντας την κοινή δήλωση και τις θέσει του ΣΥΝ ο Πάνος Τριγάζης τόνισε:

«Δεν είναι μοιραίο οι δύο χώρες να βρίσκονται σε αντιπαράθεση και να θυσιάζουν τεράστιους πόρους σ’ ένα φαύλο κύκλο εξοπλισμών που ωφελεί τους εμπόρους των όπλων, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Χρειάζεται αγώνας των δυνάμεων της ειρήνης και της λογικής και στις δύο χώρες για μια διαφορετική πορεία, λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με διάλογο και αξιοποίηση του διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Το Διεθνές Δίκαιο είναι το όπλο των δυνάμεων της ειρήνης, οι πολιτικές ισχύος ευνοούν τις δυνάμεις του πολέμου. Η Ευρωπαϊκή αριστερά πρέπει να στηρίξει ενεργά τον αγώνα για την ειρηνική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πολύ περισσότερο που η Τουρκία είναι σε πορεία ένταξης στην Ε.Ε. Πορεία που φέρνει έντονα στο προσκήνιο τις μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Πρέπει να είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι με την άλλη Τουρκία».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου