Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/03/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ- Πανικόβλητη η Κυβέρνηση δια του κ. Χατζηδάκη σπεύδει να διαβεβαιώσει τους εργαζομένους της ΟΑ για τα λεγόμενα εργασιακά πακέτα

Εδώ και λίγες μέρες, με συνεχείς διαρροές προς τα ΜΜΕ, αλλά και συνεντεύξεις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, ο Κος. Χατζηδάκης διαβεβαιώνει τους εργαζομένους της ΟΑ για τα «εργασιακά πακέτα της επόμενης μέρας». «Διαβεβαιώνει» τους συμβασιούχους της ΟΑ ότι θα έχουν περισσότερες δυνατότητες από άλλους εργαζόμενους να εργαστούν στην νέα εταιρία, όταν την ίδια στιγμή η MIG έχει επιβάλει ένα καθεστώς «ανθρωποφαγίας» (με τις πλειοψηφίες των συνδικάτων της ΟΑ ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις),  μέσω του διαδικτύου, όπου χιλιάδες άνεργοι νέοι και νέες, σπεύδουν να βρουν εργασιακή προοπτική. Την ίδια στιγμή είναι βέβαιο, ότι με τους «βασικούς μισθούς πείνας» που απορρέουν από την τελευταία ΣΣΕ (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, η MIG θα κινηθεί για να επιβάλλει ένα εργασιακό καθεστώς χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή μετά από μπαράζ παρεμβάσεων, ερωτήσεων, συνεντεύξεων,  θέτει κρίσιμα ερωτήματα στα συναρμόδια υπουργεία,  υπεύθυνα για το «νομοθετικό έγκλημα» σε βάρος του εθνικού αερομεταφορέα, και αυτά να μην απαντούν επί τις ουσίας για την μη πρόβλεψη των κονδυλιών, που απαιτούνται για την «ανακούφιση» των 8.000 απολύσεων, στον προϋπολογισμό του 2009.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένει σε όλα τα επίπεδα, κοινοβουλευτικά, κινηματικά, συνδικαλιστικά, να δίνει τη μάχη για έναν πραγματικό Δημόσιο, ανασυγκροτημένο και ασφαλή Εθνικό Αερομεταφορέα, με ισότιμες εργασιακές σχέσεις για όλους.  Ταυτόχρονα θα μάχεται για όλα τα  συνταξιοδοτικά, μισθολογικά και εργασιακά  δικαιώματα των εργαζομένων.

Το έγκλημα σε βάρος της ΟΑ, δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων πρέπει να λάβει τέλος. Οι 4000 συμβασιούχοι της ΟΑ δεν πρέπει να συνεχίσουν να είναι «φθηνά και αναλώσιμα εργατικά χέρια», σε ένα  αεροπορικό περιβάλλον όπου το  δουλεμπόριο είναι πια ο κανόνας.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αερομεταφορών