Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/03/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη για την κατά 229,6% αύξηση των ακάλυπτων επιταγών σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και την αντίστοιχη κατά 25,39% αύξηση των απλήρωτων συναλλαγματικών

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Η «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» Α.Ε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την κατά 229,6% αύξηση των ακάλυπτων επιταγών σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και την αντίστοιχη κατά 25,39% αύξηση των απλήρωτων συναλλαγματικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η πρωτοφανής εκτόξευση σε νέα ύψη των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών (αξία ακάλυπτων επιταγών  222,3 εκ. ευρώ) το μήνα Φεβρουάριο, καταδεικνύει το μέγεθος της οικονομικής δυσπραγίας και τον ακατάσχετο οικονομικό κατήφορο που ακολουθεί η χώρα.

Σε λίγο η μισή και πάνω Ελλάδα θα βρίσκεται κατεστραμμένη στη «μαύρη» λίστα της «Τειρεσίας Α.Ε».

Αυτή την ώρα, πέραν των άλλων, είναι απόλυτη ανάγκη, πριν είναι πολύ αργά, να καταργηθεί η «Τειρεσίας Α.Ε.» με τη σημερινή μορφή της και να αντικατασταθεί από μια δημόσια υπηρεσία, η οποία έχει στόχο θα έχει πραγματικά την ασφάλεια των συναλλαγών και όχι την άδικη καταστροφή άτυχων πολιτών ή την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Τραπεζικού κεφαλαίου».

To Γραφείο Τύπου