Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/03/2009

Μήνυμα Προέδρου ΣΥΝ Αλ.Τσίπρα στον Μαουρίσιο Φούνες, υποψήφιο της Αριστεράς και νικητή των Προεδρικών εκλογών στο Ελ Σαλβαδόρ

Με 51% αναδείχθηκε Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ ο Μαουρίσιο Φούνες, υποψήφιος του Μετώπου Φαραμπούντο Μαρτί. Το δεξιό κόμμα ΑΡΕΝΑ, που είχε την κυβέρνηση, πήρε το 49% των ψήφων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας έστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο:

«Αγαπητέ Σύντροφε Μαυρίσιο, Πρόεδρε του Ελ Σαλβαδόρ

Από καρδιάς συγχαίρω εσένα προσωπικά αλλά και όλα τα μέλη και τους φίλους του FMLN.

Ακόμα μια ιστορική νίκη της αριστεράς, των δημοκρατικών και επαναστατικών δυνάμεων της Λατινικής Αμερικής πραγματοποιήθηκε στην μαρτυρική σας χώρα.

Η νίκη σας μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Θα είμαστε  πιο μαχητικά αλληλέγγυοι στις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε

Η Ευρωπαϊκή αριστερά, η Ελληνική αριστερά όπως και η Αριστερά της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής μπορούν ακόμα πιο δυναμικά, από κοινού, να εργαστούν για έναν κόσμο ειρηνικό, με κοινωνική δικαιοσύνη, απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των φυσικών του πόρων. Για έναν κόσμο που μπορεί να ανταπεξέλθει στις επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές και την απεριόριστη μόλυνση που του επιβάλλεται από τους ισχυρούς της γης.

Otro mundo es posible. Unidos Venceremos!

Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος ΣΥΝ»

To Γραφείο Τύπου