Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/03/2009

Προβλήματα στη χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για το τμήμα καθαριότητας της Υπηρεσίας

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Απασχόλησης

Από το Σεπτέμβρη του 2008 έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τη καθαριότητα των χώρων όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Π.Σ., διότι δεν έχουν ανανεωθεί ή συναφθεί νέες συμβάσεις με συνεργεία καθαρισμού, ενώ κάποια από τα προϋπάρχοντα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται προσδοκώντας πως κάποτε θα πληρωθούν για τα δεδουλευμένα τους και θα ανανεώσουν την μέχρι τώρα σύμβασή τους.

Το παραπάνω πρόβλημα προέκυψε από τη μη χρηματοδότηση του αντίστοιχου κωδικού για τον τομέα της καθαριότητας, ενώ ζητείται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με α.π. 2/12627/23-2-09 για το Κ.Α.Ε. 1232, περαιτέρω μείωση 10% των προϋπολογισθέντων εξόδων για τον ανωτέρω λόγο.

Έτσι δημιουργείται μία κατάσταση η οποία αντί να λύσει τα προβλήματα της καθαριότητας στο Π.Σ. τα διογκώνει, γιατί πέραν των άλλων, λόγω της υποχρηματοδότησης, δεν διατίθενται χρήματα για την αγορά των αναγκαίων αναλώσιμων υλικών καθημερινής χρήσης.

Επειδή η παραπάνω κατάσταση εκτός από την πλημμελή καθαριότητα των χώρων θα δημιουργήσει πιθανόν και δυσμενείς οικονομικές και εργασιακές συνθήκες στους εργαζόμενους των συνεργείων καθαριότητας, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να συνάψουν τις νέες κουτσουρεμένες συμβάσεις,

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

•    Θα χρηματοδοτήσουν τον αντίστοιχο κωδικό για την καθαριότητα χωρίς τη μείωση του 10% που ζήτησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους;

•    Θα προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή των δεδουλευμένων στα συνεργεία καθαριότητας που παραμένουν απλήρωτα μέχρι τώρα;

•    Θα συνάψουν άμεσα τις νέες συμβάσεις ώστε να γίνονται χωρίς προβλήματα οι εργασίες καθαριότητας;

•    Θα διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συνεργείων  καθαρισμού;

Η ερωτώσα βουλευτής

ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ