Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/06/2006

Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με τον Ισίδωρο Γόμεζ

Με πρωτοβουλία του Ισίδωρου Γόμεζ, υπεύθυνου θρησκευτικών υποθέσεων του Κ.Κ. Κούβας, ο οποίος πρόσφατα πήρε μέρος στη Διεθνή συνάντηση του οικουμενικού ελληνισμού πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο και τον Κ. Ησυχο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Ο κ. Γόμεζ ενημέρωσε για τις συναντήσεις του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με άλλους παράγοντες της ελλαδικής ορθόδοξης εκκλησίας, όπου μεταξύ άλλων αναβαθμίστηκαν οι σχέσεις της ελληνοορθόδοξης εκκλησίας και της κουβανικής ορθόδοξης κοινότητας στη χώρα αυτή.

Επίσης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ για την πρόσφατη βράβευση της Κουβανέζας καθηγήτριας πανεπιστημίου Μαρία Ελίνα Μιράντα Κανσέλας, η οποία είναι και Πρέσβης του Οικουμενικού ελληνισμού στην Κούβα, για την δωρεά κτιρίου της κουβανικής κυβέρνησης προς την ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Μεξικού, όπου στην Αβάνα θα ιδρυθεί ορθόδοξη σχολή για την κοινότητα της Κούβας. Αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ του ελληνικού και κουβανικού λαού, όπου και η ορθοδοξία παίζει ένα θετικό ρόλο ως μία γέφυρα σε αυτή την διαδικασία.

Από την πλευρά του ο κ. Αλαβάνος δήλωσε την μεγάλη σημασία ανάκαμψης της κουβανικής οικονομίας σε συνθήκες οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ και τις γενικότερες προοδευτικές και επαναστατικές εξελίξεις σε μια σειρά από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης προς τον λαό της Κούβας και των υπολοίπων λαών της Λ. Αμερικής που μάχονται για την εθνική ανεξαρτησία τους στην αυτοτελή οικονομική τους ανάπτυξη.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου