Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/03/2009

Ποιος θα πληρώσει το κόστος υδροδότησης της Κοζάνης

Οι αγρότες και οι κάτοικοι της Κοζάνης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καταστροφής της υπόγειας υδροφορίας αλλά και της υδροδότησης λόγω των έργων εξόρυξης της Δ.Ε.Η. Το ζήτημα αυτό καθώς και το φόβο για αυξανόμενη τιμολόγηση του νερού επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Θεσσαλονίκης, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία. 

Συγκεκριμένα, η υποχρεωτική αναζήτηση νέων πηγών υδροδότησης της πόλης σημαίνει αυξημένο κόστος άντλησης και μεταφοράς του νερού και δυστυχώς δεν λήφθηκαν υπόψη ούτε οι αναλυτικές παρατηρήσεις του Τ.Ε.Ε. ούτε οι διαμαρτυρίες και οι παρεμβάσεις της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης.

Γιʼ αυτό ζητείται από τη Δ.Ε.Η. να ανανεώσει τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας των ορυχείων και να καλύψει το νέο κόστος άντλησης και μεταφοράς του νερού από τις νέες πηγές υδροδότησης αφού είναι υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Επίσης να διασφαλιστεί η μέχρι πρότινος τιμολόγηση του νερού που είναι κοινωνικό αγαθό για να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής, διότι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε, ειδικότερα εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και ραγδαίας αύξησης ανεργίας στο Νομό Κοζάνης.