Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/03/2009

Δηλώσεις του Δ.Στρατούλη σχετικά με την προσπάθεια των επιχειρήσεων για γενίκευση του αντεργατικού μέτρου της μείωσης των ωρών ή των ημερών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών

Σχετικά με την προσπάθεια των επιχειρήσεων για γενίκευση του αντεργατικού μέτρου της μείωσης των ωρών ή των ημερών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

Στη χώρα μας πολλές επιχειρήσεις έχουν κηρύξει ένα σκληρό κοινωνικό πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων της απασχόλησης, των μισθών και των δικαιωμάτων τους με στόχο να τους μεταφέρουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης, ώστε αυτές να διατηρήσουν τα κέρδη τους.

Εντείνουν καθημερινά τους εκβιασμούς τους σε βάρος των εργαζομένων για να προωθήσουν:

Οι αρμόδιοι δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ή είναι ανεπαρκείς ή διαβρωμένοι, οι επιχειρήσεις αυθαιρετούν ανεξέλεγκτα, η κυβέρνηση τους κάνεις τα στραβά μάτια κάνοντας ότι δεν βλέπει και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ζουν πλέον σε συνθήκες απόλυτης  ανασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας να δυναμώσουν τους ενωτικούς και μαζικούς αγώνες τους για να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Για να μην πληρώσουν αυτοί τα βάρη της κρίσης.

To Γραφείο Τύπου