Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Αρχηγό και Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, το μέλος της Π.Γ. του κόμματος Γ.Τόλιος και ο Μ.Ανδρικόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος για τα Σώματα Ασφαλείας του κόμματος συναντήθηκαν σήμερα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κόη Ανδρέα και τον Υπαρχηγό κ. Γ. Καρδάρα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συζήτησε επίσης με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και με πυροσβέστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα συνάντηση με τον Αρχηγό και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και με απλούς πυροσβέστες.

Θελήσαμε ως Συνασπισμός να εκφράσουμε και τη δική μας εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη για τη δουλειά και την αυτοθυσία με την οποία οι πυροσβέστες συνδράμουν όλους μας στις δύσκολες καταστάσεις.

Θελήσαμε αυτή η επίσκεψη να γίνει στην έναρξη της θερινής περιόδου, όπου είναι και τα μεγάλα προβλήματα, κυρίως, για τις πυρκαγιές, ώστε να μπορέσουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες στη Βουλή προκειμένου να λυθούν μια σειρά ζητήματα που μπορούν να κάνουν πιο ασφαλές, πιο άνετο, πιο αποτελεσματικό το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ανάμεσα σ΄ αυτά, είναι, νομίζω, η κάλυψη των σημαντικών κενών σε ανθρώπινο δυναμικό, η επίλυση του θέματος και η ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των συμβασιούχων πυροσβεστών, η εξασφάλιση από μέρους της πολιτείας ικανοποιητικής αμοιβής κι όχι ο περιορισμός των οικονομικών δικαιωμάτων στους πυροσβέστες. Εδώ έχει μεγάλη σημασία να τονίσουμε την ανάγκη άμεσης χορήγησης του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος καθώς και πληρωμή της υπερεργασίας, της νυχτερινής εργασίας κ.λπ., η εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής, πράγματα στα οποία νομίζω ότι πρέπει να δεσμευθεί ότι θα τα πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου και η διάθεση μεγάλης προσφοράς και αυτοθυσίας εκ μέρους των πυροσβεστών να έχει ένα σημαντικό στήριγμα.»

κ.Α.ΚΟΗΣ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο που μας έκανε την εξαιρετική τιμή να μας επισκεφτεί εδώ στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Μ΄ αυτή του την επίσκεψη έδειξε ότι πράγματι αγαπάει το πυροσβεστικό επάγγελμα αλλά και τους ανθρώπους που υπηρετούν αυτό το επάγγελμα.

Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση όσον αφορά τα προβλήματα του Σώματος. Μου έθεσε κάποια προβλήματα που ο ίδιος έχει εντοπίσει. Κάναμε αναλυτική συζήτηση. Σε άλλα δόθηκαν απαντήσεις, σε άλλα δεν δόθηκαν επειδή δεν άπτονται της δικής μου αρμοδιότητας. Του εξήγησα ότι το Πυροσβεστικό Σώμα εδώ και δέκα μέρες περίπου είναι σε πλήρη ανάπτυξη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και το πιο ακραίο. Με την βοήθεια του Θεού, θα τα βγάλουμε πέρα και η φετινή χρονιά να έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα όπως και τις προηγούμενες χρονιές.»

To Γραφείο Τύπου