Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2009

Ανακοίνωση N.E. ΣΥΝ Λευκάδας για την διάλυση του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λευκάδας

Η διακοπή λειτουργίας και στη Λευκάδα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση. Με αυτή την απόφαση μια ολόκληρη περιοχή -από νότια των Παξών μέχρι τον Άραξο- παραδίδεται ουσιαστικά στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, κλπ.

Έτσι η άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νομό μας (ανεπαρκή στελέχωση της Αστυνομικής Δ/νσης και του Λιμεναρχείου Λευκάδας με ελλείψεις που φτάνουν και το 50%) τώρα γίνεται τραγική.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εγκαταλείπει τους πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις από:

Γιʼ αυτό, σε πρώτη φάση, καταργεί τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών (μεταθέτοντας τους Λιμενικούς στην Αττική ή άλλες μεγάλες πόλεις και διαλύοντας τις οικογένειές τους) με στόχο την εκπαίδευση και την μετατροπή τους σε μηχανισμούς καταστολής (ΜΑΤ) για τη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Σε μια εποχή που τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται και η πραγματική εγκληματικότητα αυξάνεται επικίνδυνα, το νεοσυντηρητικό κατεστημένο επιλέγει την αστυνομοκρατία χωρίς αστυνόμευση, προκειμένου να κρατηθεί. Ανακοινώνει επιφανειακά – χωροφυλακίστικα μέτρα που απορρίπτει η κοινωνία, επιδιώκοντας να μετατρέψει τους ένστολους συμπολίτες μας από δύναμη κοινωνικής ασφάλειας σε δύναμη άγριας καταστολής.

Η Οργάνωση Λευκάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ προωθώντας το ζήτημα στη Βουλή μέσω της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί :

Μάρτης, 2009
Από την Γραμματεία της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ