Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2009

Σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ για κάλυψη από συνδικαλιστές χαφιεδοκάμερας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

Ο ΣΥΝ θεωρεί απαράδεκτη νομικά, ηθικά και πολιτικά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, επειδή εργαζόμενοι κάλυψαν χαφιεδοκάμερα κατά τη διάρκεια της περσινής απεργιακής συγκέντρωσης για το ασφαλιστικό.

Παράνομη είναι η συμπεριφορά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ που επιτρέπει τη χρήση καμερών για παρακολούθηση των διαδηλωτών, παραβιάζοντας τα συνταγματικά δημοκρατικά δικαιώματά τους και όχι οι δράσεις όσων επιδιώκουν να ακυρώσουν στην πράξη αυτήν την παράνομη και αντιδημοκρατική λειτουργία.

Είναι, επίσης, πολύ λυπηρό και ανησυχητικό να χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη για την τρομοκράτηση των εργαζομένων ενόψει, μάλιστα, της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 2 Απρίλη, με βασικό αίτημα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης.

To Γραφείο Τύπου