Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2006

Το Γαλλικό ΚΚ στο πλευρό των κινητοποιήσεων των Ελλήνων φοιτητών

Ο Ζακ Φατ, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Γαλλικού ΚΚ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον κ. Δημ.Παρασκευόπουλο, Πρέσβη της Ελλάδας στην Γαλλία, ζητώντας να σταματήσει η βάναυση καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε διάλογο.

Η πλήρης επιστολή έχει ως εξής:

Παρίσι, 13 Ιουνίου 2006

Κύριε Πρέσβη,

Έχω εντολή να σας μεταφέρω εξ ονόματος του Γαλλικού ΚΚ την ανησυχία μας μπροστά στην βάναυση καταστολή που ασκήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση ενάντια στους φοιτητές - που συχνά είχαν την υποστήριξη των καθηγητών τους - που κινητοποιούνται κατά της αμφισβήτησης των δικαιωμάτων τους και ιδιαίτερα ενάντια σε μια μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης την οποία θεωρούν την πιο φιλελεύθερη που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο αγώνας αυτός μοιάζει σε πολλά σημεία στο κίνημα που αναπτύχθηκε στην δική μας χώρα και σε άλλες χώρες της ΕΕ για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, των σπουδών και πολύ απλά της ύπαρξης των νέων που φοβούνται και δικαιολογημένα τις σκληρές επιπτώσεις μιας επισφαλούς κοινωνίας που έχει πολύ προωθηθεί στην Ευρώπη.

Σας ζητούμε λοιπόν κύριε Πρέσβη να μεταφέρετε στις αρχές της χώρας σας το αίτημα μας για λήξη της καταστολής του φοιτητικού κινήματος για να μπορέσει έτσι να αρχίσει ένας διάλογος γύρω από το ζήτημα που θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος της χώρας σας.

Με εκτίμηση
Ζακ Φατ

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου