Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2009

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τη μείωση του χρόνου εργασίας με αντίστοιχή μείωση των μισθών ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

Η για πρώτη φορά ανοικτή υποστήριξη του Πρωθυπουργού στη μείωση του χρόνου εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών ουσιαστικά λειτουργεί ως ανοικτή προτροπή του σε όλες τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν την εφαρμογή αυτού του εκβιαστικού και αντεργατικού μέτρου.

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να στηρίζει απερίφραστα τους ωμούς εκβιασμούς των επιχειρήσεων που γίνονται με την απειλή της απόλυσης σε βάρος των εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις με την προτροπή πλέον του Πρωθυπουργού - αλλά και με την σιωπή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων - έχουν κηρύξει πραγματικό κοινωνικό πόλεμο κατά των εργαζομένων με στόχο να τους φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 2 Απριλίου, για να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης στη χωρίς προηγούμενο κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στην εργασία και στα δικαιώματά τους.

To Γραφείο Τύπου